Barcelona

Connectar parcs i jardins augmenta la diversitat de papallones a la ciutat

La població actual de papallones de Barcelona és homogènia i empobrida, però hi ha marge de millora fent una gestió del verd urbà que tingui en compte la connectivitat entre parcs. A la capital catalana, les espècies de papallones més escasses són les que tenen menys capacitat per viatjar i les més exigents pel que fa a la dieta. L’estudi s’ha realitzat íntegrament analitzant les dades de dos projectes de ciència ciutadana a Catalunya: l’Observatori ciutadà de papallones urbanes uBMS i el Pla de seguiment de ropalòcers de Catalunya CBMS.
Barcelona Biodiversitat urbana Ciència ciutadana Connectivitat ambiental Constantí stefanescu Papallones Papallones diürnes Papallones urbanes Parcs i jardins Ubms Yolanda melero Zones verdes urbanes

Barcelona és la 2a ciutat europea en espècies i la 3a en observacions a la Biomarató 2018

Amb 15.600 observacions registrades, Madrid, Barcelona i Cádiz han pujat a la plataforma Natusfera gairebé la meitat de les observacions que s’han realitzat a Europa durant el City Nature Challenge.

Barcelona @ca Biodiversitat Biomarató Ciència ciutadana City nature challenge Dades Fenologia Natusfera

Els espais verds de Barcelona capturen 300 Tn de contaminants atmosfèrics i 19.000 Tn de CO2 a l’any

En termes econòmics, la captura de contaminants i de CO2 equival a 1,73 milions d’euros i 300.000 euros anuals, respectivament. Polítiques mediambientals que tinguin en compte la gestió de la infraestructura verda a escala metropolitana podrien tenir efectes importants en la millora de la qualitat de l’aire de la ciutat.

Ajuntament de barcelona Captació co2 Co2 Contaminació Covs Ecologia urbana Icta @ca Jaume terradas