Notícia

El CREAF celebra la tercera edició del ‘vermut’ amb els serveis ecosistèmics com a protagonistes

Responsable de premsa

Ángela Justamante

Graduada en Biologia (Universitat de València, 2015), màster en Biomedicina (UB, 2016), curs de Periodisme científic (UNED, 2017) i postgrau en Comunicació Científica (Uvic, 2019). Compta amb experiència a l’àmbit
Comparteix

El CREAF organitza la tercera edició dels seus ‘vermuts’ temàtics interns amb els serveis ecosistèmics – o les contribucions de la natura a les persones– com a fil conductor de les ponències i el debat. Durant l'esdeveniment, 14 investigadors i investigadores del CREAF van compartir els seus estudis i projectes amb gairebé 50 assistents. Les temàtiques van ser diverses, des de pol·linitzadors, infraestructures verdes en espais urbans o el paper clau del sòl, fins als serveis que ens brinden els boscos i com fer seguiment emprant eines geoespacials, entre altres.

Les temàtiques van ser diverses, des de pol·linitzadors, infraestructures verdes en espais urbans o el paper clau del sòl, fins als serveis que ens donen els boscos i com fer seguiment emprant eines geoespacials, entre altres.

La coordinadora científica del CREAF, Alicia Pérez-Porro, va moderar l'acte, amb la col·laboració de Anabel Sánchez a la cloenda. D'altra banda, els investigadors Laura Roquer, Mireia Banqué i Jordi Martínez van actuar com a ambaixadors de l'esdeveniment, convidant a ponents a participar-hi i supervisant l'aspecte científic de les presentacions amb preguntes, comentaris i conclusions.

Per a tancar la ronda de ponències, Sergi Herrando, va compartir una presentació en la qual va plantejar algunes reflexions: què representen els serveis ecosistèmics per a cada cultura, com canvien segons el moment social i els interessos que ens impulsen a preservar-los. Aquesta última ponència va donar pas a les conclusions, on els ambaixadors van destacar que “el CREAF és capdavanter en fer mapeig i avaluar els serveis ecosistèmics. Tot i això, encara ens cal millorar en la interpretació de resultats, també construir-ne un discurs consensuat”. A més, van ressaltar que també és important comprendre el valor de la natura com un valor intrínsec i “no només basat en la seva utilitat”.

Trobar-se, parlar-ne, gaudir-ne

Els vermuts temàtics són simposis interns presencials en els quals el personal del CREAF comparteix les seves recerques sobre una temàtica concreta. Aquestes sessions es dirigeixen a tot el personal del CREAF i tenen un doble objectiu: aprendre i estar al dia de la feina dels companys i companyes i una oportunitat de descobrir connexions i possibles aliances. Tot això acompanyat d’un pica-pica i un vermut en finalitzar. La primera edició del vermut es va centrar en la recerca forestal i la segona en biodiversitat.

La primera edició del vermut es va centrar en la recerca forestal i la segona en biodiversitat.

El format de les presentacions és de 5+5 –5 minuts de presentació, seguits d’altres 5 de preguntes i respostes i debat– en les quals els ponents responen a tres preguntes clau: què fas?, per què ho fas? i quin és l’impacte de la teva recerca?

Aquesta acció s'emmarca en el Severo Ochoa "ULandscape" finançat en 2019 per l'Agència Estatal de Recerca del Ministeri de Ciència i Innovació d'Espanya per al suport a Centres de Recerca d'Excel·lència.

Notícies relacionades

Notícia
Trencalòs, Gypaetus barbatus. Imatge domini públic
Notícia

L’extinció de 1300 ocells en els pròxims 200 anys esborraria rols claus a la natura

Notícia
RestPoll_LauraRoquer
Notícia

Receptes senzilles per afavorir els pol·linitzadors a Europa, la proposta del projecte RestPoll

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya