àrees protegides
L’Agència Europea del Medi Ambient destaca un treball de Lluís Brotons i Virgilio Hermoso sobre connexió d'àrees protegides amb infraestructures verdes
Un estudi sobre l'eficiència de planificar la connexió del territori a escala europea en què intervenen Lluís Brotons –investigador del CSIC a la unitat mixta InForest entre el CREAF i el CTFC– i Virgilio Hermoso –investigador del CTFC– forma part d’un recull de referències publicat per l'
Una aplicació que prediu a quina velocitat es mourà el clima a Amèrica del Nord
Enric Batllori ha participat en el desenvolupament d'una aplicació web que mostra com de ràpid i cap a on canviarà el clima en regions naturals protegides de Canadà, Estats Units i Mèxic. L'eina pot ajudar a la creació de nous plans de conservació o a redissenyar els de llocs on s’espera un canvi climàtic dràstic.
L'ECOPOTENTIAL organitza una exposició fotogràfica i presenta un llibre sobre espais naturals
A principis de gener es van reunir a Brussel·les experts i expertes en observació de la Terra. Va ser aprofitant l'exposició de fotografies fetes en el marc del projecte ECOPOTENTIAL, del que el CREAF n'és soci important. També s'ha presentat recentment el llibre SPACED: Using Earth Observation to Protect Natural Landscapes.
Sabies que la teledetecció és útil per a fer seguiment dels serveis ecosistèmics?
El projecte finançat ECOPOTENTIAL H2020 EU es posa online! Aquest gran projecte europeu finançat per H2020 centra la seva activitat en un conjunt d'àrees protegides reconegudes internacionalment. El projecte posa en comú Observacions de la Terra obtingudes per teledetecció, mesures de camp, anàlisi de dades i projeccions de les condicions i serveis dels ecosistemes actuals i futurs.