Observació de la terra
Com millorar el subministrament d’aigua potable a la UE gràcies al seguiment dels llacs
Controlar l’abast dels afluents dels llacs proporciona informació valuosa sobre el risc de contaminació i, alhora, contribueix a millorar la producció d’aigua potable i a preservar la sostenibilitat ambiental. Aquest és l’objectiu del projecte europeu WQeMS.
El CREAF s'adhereix a l’European Open Science Cloud, EOSC
La recentment constituïda associació ‘Núvol Europeu de Ciència Oberta’ (European Open Science Cloud, EOSC, en les seves sigles en anglès) incorpora el CREAF entre els seus membres, a més d'altres centres de recerca i organitzacions de tot Europa.
La ciència ciutadana, reforçada gràcies a Ground Truth 2.0 i la seva metodologia
Crear i validar una metodologia per generar observatoris de ciència ciutadana és el fil conductor del projecte europeu Ground Truth 2.0, que ha treballat amb 4 observatoris a Europa (Bèlgica, Espanya, Països Baixos i Suècia) i 2 a l’Àfrica (Kènia i Zàmbia) en condicions operatives reals.
El CREAF s’incorpora com a membre associat al grup europeu d’observacions de la Terra, GEO
Enguany, l’organització intergovernamental GEO (de l’anglès, Group on Earth Observations) ha creat la categoria de membre Associat per aglutinar entitats de tot el món relacionades amb les dades geo-espacials i millorar, així, la seva disponibilitat, accés i ús. El CREAF ha estat acceptat recentment entre els sis primers membres integrants.
Un treball pren 880 ciutats com a laboratoris naturals per preveure l'adaptació de la vegetació al canvi climàtic
Amb participació del CSIC i del CREAF, analitza nombroses dades via satèl·lit de les ciutats i les seves perifèries de les últimes tres dècades. Al centre de moltes ciutats ja s'estan donant condicions de CO2 i temperatura que corresponen a escenaris futurs de canvi climàtic. Els resultats revelen que l'activitat fotosintètica de la vegetació està augmentant, encara que no serà suficient per compensar les nostres emissions.
Copernicus, un programa que pren el pols a la Terra en temps real
El CREAF participa de vàries maneres en el programa Copernicus. Descobreix les diferents experteses i connexions del CREAF amb aquesta iniciativa europea coordinada per l’Agencia Europea del Medi Ambient.
GRUMETS rep el segell Copernicus Academy
El segell Copernicus Academy identifica a GRUMETS (UAB i CREAF) com especialistes en el camp de l’Observació de la Terra, els seus processos i els models associats.
Neix e-shape, un projecte europeu per a que Europa tregui el màxim profit del GEOSS
El CREAF és membre d’aquest consorci amb Joan Masó i Ivette Serral com a responsables de treballar les aplicacions i les dades d’observació de la Terra que poden servir pel seguiment dels ecosistemes.E-shape és una iniciativa sense precedents que treballarà per mostrar la utilitat de dècades d’inversions publiques destinades a l’observació de la Terra i a les capacitats del núvol.