Big data
Big Mosquito Bytes: un nou projecte que proposa la ciència ciutadana i el big data per combatre les epidèmies provocades per mosquits
El projecte Big Mosquit Bytes ha estat seleccionat dins la convocatòria de salut de “la Caixa”. El projecte combinarà la ciència ciutadana i altres fonts de dades massives per a desenvolupar models innovadors que permetin predir el risc d'epidèmies, així com visualitzar aquest risc a temps real. La Red Nacional de Vigilància Epidemiològica ha notificat 1.800 casos importats de dengue, chikungunya i zika des de el 2014. La Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya va confirmar 700 casos d’arbovirosis importats entre 2015-2018.
Copernicus, un programa que pren el pols a la Terra en temps real
El CREAF participa de vàries maneres en el programa Copernicus. Descobreix les diferents experteses i connexions del CREAF amb aquesta iniciativa europea coordinada per l’Agencia Europea del Medi Ambient.
Joan Masó rep el Premi Gardels 2018, l’equivalent al Nobel dels estàndards geoespacials
La nit d'aquest dimecres l’investigador del CREAF Joan Masó ha rebut la distinció Gardel que ofereix un cop l'any l'Open Geospatial Consortium (OGC) durant una de les seves reunións trimestrals.
‘Big data’: el detall infinitesimal d'un número gairebé infinit de casos
La quantitat gairebé infinita de dades que som capaços de generar, el 'big data', ofereix grans oportunitats però alhora grans reptes tant per a la Ciència com per a la societat en general.
Benvolgut amic Ramon,
Demostren a escala global que la pèrdua de biodiversitat en els boscos redueix la seva productivitat
Estimen que el valor econòmic de la biodiversitat està entre 166.000 i 490.000 milions de dòlars per any, cinc vegades superior al cost de conservar els ecosistemes. Han analitzat 777.126 parcel·les de mostreig amb 30 milions d'arbres de 8.737 espècies en 44 països de tot el món.
L’estudi dels efectes del canvi global des del cel entra en l’era Big Data
Un nou mètode desenvolupat pel CREAF i la Universitat Autònoma de Barcelona permet processar automàticament milers d’imatges satèl·lit preses pel Landsat sense intervenció manual ni necessitat de dades atmosfèriques.