Cos4cloud @ca
El CREAF presenta el seu lideratge internacional en el desenvolupament d'estàndards i en la millora de la qualitat de dades ambientals
El CREAF participa en la trobada de l'Open Geospatial Consortium, OGC, un congrés internacional que s'ha celebrat a Madrid i que ha comptat amb la participació de ponents de tot el món i diverses activitats cada dia. Totes elles amb un fil conductor: promoure i compartir experiències al voltant de l'ús d'estàndards que facilitin l'intercanvi d'informació i dades entre diferents països, organitzacions i plataformes.
La BioMARató: la competició que apropa la biodiversitat de les costes catalanes a la ciutadania
Fotografiar el màxim d'éssers vius de la costa catalana, ja siguin ocells, plantes del passeig marítim o espècies subaquàtiques, és l'objectiu de la BioMARató, un dels majors esdeveniments de ciència ciutadana i observacions marines que se celebrarà a Catalunya entre finals de l’abril i principis del maig i al llarg de tot l'estiu 2021.
El CREAF s'adhereix a l’European Open Science Cloud, EOSC
La recentment constituïda associació ‘Núvol Europeu de Ciència Oberta’ (European Open Science Cloud, EOSC, en les seves sigles en anglès) incorpora el CREAF entre els seus membres, a més d'altres centres de recerca i organitzacions de tot Europa.
Descobreix la biodiversitat de la costa amb la campanya 'Retorn al Mar'
L'Institut de Ciències de la Mar (ICM-CSIC), el projecte Cos4Cloud en el qual el CREAF participa, l'empresa Anèl·lides - Serveis ambientals marins, l’associació mediambiental Xatrac i tres centres de submarinisme: Oceanicos, Escafandre Calafell i Plàncton Diving han unit esforços per a imp
Cos4Cloud, un projecte europeu per a revolucionar la tecnologia de la ciència ciutadana
La Unió Europea impulsa Cos4Cloud, un ambiciós projecte que crearà serveis tecnològics capdavanters per a millorar les plataformes de ciència ciutadana. Entre d’altres serveis, s'inclouen: integrar les observacions provinents de diferents plataformes de ciència ciutadana en un portal, eines d’intel·ligència artificial que ajudin a la ciutadania a reconèixer espècies quan enviïn una observació i estandarditzar les dades provinents de diferents plataformes.