News

The NODE: un grup de treball d'experts en desenvolupament de tota Europa

Responsable de xxss i nous formats

Verónica Couto Antelo

Apassionada per la ciència, la divulgació sobre canvi climàtic i global i l'anàlisi dels moviments socials i de justícia climàtica. De formació biòloga amb menció en biodiversitat (UB, 2015), però exercint des dels
Share

El coordinador científic del CREAF, Enrique Doblas, està coordinant el Node d'Oportunitats, Desenvolupament i Medi Ambient (The NODE), basant-se en la seva experiència com a gestor del projecte MENFRI. The NODE serà un node de serveis capaç de proporcionar solucions innovadores de desenvolupament sostenible, assessorament tècnic i de polítiques i oportunitats de mercat.

El Sr. Almotaz Abadi i Enrique Doblas discuteixen oportunitats de cooperació
El Sr. Almotaz Abadi i Enrique Doblas discuteixen oportunitats de cooperació.

Els països de la UE i socis de la Mediterrània s'enfronten a reptes comuns pel que fa al canvi climàtic, el creixement econòmic, fomentar la inclusió social i enfortir el desenvolupament local.

Per discutir sobre les oportunitats i formes de cooperació dins el sector forestal, el Sr. Almotaz Abadi (Unió per la Mediterrània, UfM de les seves sigles en anglès) i el Dr. Enrique Doblas (coordinador de recerca del CREAF i director del projecte MENFRI) es van reunir recentment a la seu de la UfM a Barcelona.

El projecte MENFRI té molts punts en comú amb la missió mediambiental de la UfM, especialment perquè la Unió per la Mediterrània voldria gestionar projectes en temes forestals. Durant la reunió, a més d'establir aquestes sinergies entre MENFRI i la UfM, es va plantejar la creació d'un grup de treball d'experts en l'àmbit forestal, amb l'objectiu principal d'utilitzar el coneixement dels experts com a motor de creixement social i econòmic.

El Sr. Almotaz Abadi considera molt valuosos els recursos que The NODE pot oferir a la Regió Mediterrània i a més va destacar que els objectius d'aquesta plataforma eren molt propers als seus propis. El llançament de la plataforma serà al novembre de 2016 al Parlament de la UE a Brussel·les (Bèlgica).

Related news

News
Nou web CREAF
News

CREAF unveils its new digital home!

News
Memòria CREAF
News

CICLES, CREAF’s new annual magazine

In the media
Baells
In the media

Associated Press news agency (USA) , An expected drought emergency in northeast Spain would mean tighter water restrictions for Barcelona