News

El CREAF entra a formar part d’un equip de treball europeu per impulsar l’ètica i la integritat en la recerca

Cap de comunicació

Anna Ramon Revilla

Sóc llicenciada en Biologia (2005 UAB) i Màster en Comunicació Científica i Ambiental (2007 UPF). Des de 2011 sóc la responsable de Comunicació del CREAF.
Share

Olga Roig ha participat a la darrera trobada d’ENRIO, un grup europeu per debatre l’ètica i la integritat de la recerca a la pràctica.

Resultado de imagen de research integrity

El passat novembre, l’Olga Roig en representació del CREAF va participar a la primera reunió d’ERION, el grup temàtic en Ètica i Integritat en Recerca d’EARMA (European Association of Research Managers and Administrators) que es va trobar a Brussel·les.

ERION  és una comunitat oberta per discutir la vessant pràctica i d’implementació de l’ètica i la integritat en la recerca. Mitjançant la participació en aquesta comunitat, el CREAF espera accedir a solucions que permetin assegurar l’acompliment, l’eficiència, funcionalitat, equitat i robustesa en les pràctiques i processos que tenen lloc en el centre, contribuint així a la seva excel·lència.

Per descomptat, de forma natural com a part del treball poden sorgir qüestions ètiques generals a discutir dins de la comunitat, però l'enfocament principal no serà el desenvolupament de la teoria o la política en si, sinó més aviat la seva posada en pràctica. En altres paraules, es tracta d'una comunitat de professionals, experts en normes i procediments, que s'uneixen amb l'objectiu d'esdevenir un fòrum d'intercanvi de coneixements i col·laboració a fi de facilitar l'aplicació de polítiques i l'establiment de les millors pràctiques en ètica i integritat de la recerca.

La comunitat també aprofitarà el seu paper com a part interessada important en aquest àmbit, per exemple, aportant informació al Sector d'Ètica i Integritat de la Recerca de la CE de la DG RTD (ERIS) sobre normes, procediments i pràctiques, i participant en projectes de recerca i altres iniciatives pertinents per als interessos de la comunitat.