22/03/2024 Notícia

La coordinadora científica del CREAF, Alícia Pérez-Porro, intervé en la definició del marc europeu de diplomàcia científica

Comunicació i Relacions Internacionals

Adriana Clivillé Morató

Periodista, convençuda de la comunicació per construir millors organitzacions. Endinsant-me en les relacions internacionals.
Comparteix

La Comissió Europea impulsa una sèrie de 5 equips de treball per desenvolupar recomanacions per al futur marc europeu de diplomàcia científica, que compten amb la intervenció d’Alícia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF. En concret, Pérez-Porro forma part del grup anomenat ‘Enfortir la diplomàcia científica a les delegacions i ambaixades i fomentar la divulgació de la diplomàcia científica global de la UE’, ja que la seva expertesa està directament lligada al vincle entre ciència i polítiques públiques i a la seva tasca com a presidenta tant de l'associació Científicos Españoles en USA (ECUSA), com de la Red de Asociaciones de Investigadores y Científicos Españoles en el Exterior (RAICEX).

Els grups treballen amb metodologies de co-creació i estan integrats per professionals d’àmbits de coneixement de la comunitat científica, la diplomàcia i la gestió pública internacionals, amb l’encàrrec d’elaborar conjuntament recomanacions des de formats innovadors. Alícia Pérez-Porro ressalta que “la diplomàcia científica és molt necessària en un moment en què el multilateralisme encara molts reptes i, alhora, és l'única manera de fer front a amenaces transfrontereres globals com ara el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat”.

Alicia Pérez Porro

“La diplomàcia científica és molt necessària en un moment en què el multilateralisme encara molts reptes i, alhora, és l'única manera de fer front a amenaces transfrontereres globals com ara el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat”.

ALÍCIA PÉREZ-PORRO, coordinadora científica del CREAF.

La iniciativa dona resposta als objectius del recent Global Approach Implementation Report de la Comissió Europea i es va fer pública just després de la COP28, la reunió multilateral internacional celebrada a Dubai (Emirats Àrabs). En total, la Comissió Europea ha seleccionat 100 persones, d’un total de 575 sol·licituds d’interès, en una iniciativa que lidera Maria Cristina Russo, directora d'Enfocament Global i Cooperació Internacional a Recerca i Innovació de la Comissió Europea.

Els 5 grups de treball que completen la iniciativa són: WG1: Using science diplomacy strategically to tackle geopolitical challenges in a fragmented, multipolar world. WG2: Making European diplomacy more strategic, effective and resilient through scientific evidence and foresight. WG3: Strengthening science diplomacy in Delegations and Embassies and fostering the EU’s global science diplomacy outreach. WG4: Building capacity for European science diplomacy. WG5: Cross-cutting group on definition, principles and EU added value of European science diplomacy.

Notícies relacionades

Notícia
Es presenta a la COP29 una bateria d'accions polítiques sobre el canvi climàtic en clau Mediterrània
Notícia

Es presenta a la COP29 una bateria de propostes d’acció política en clau mediterrània contra la crisi climàtica

Notícia
Jardí de pluja CREAF
Notícia

Jardins de pluja i altres propostes per adaptar les ciutats a les inundacions i reconstruir les afectades

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!