29/07/2022 Notícia

Un nou comitè JEDI vetllarà per la diversitat i inclusió al CREAF

Cap de comunicació

Anna Ramon Revilla

Sóc llicenciada en Biologia (2005 UAB) i Màster en Comunicació Científica i Ambiental (2007 UPF). Des de 2011 sóc la responsable de Comunicació del CREAF.
Comparteix

El CREAF està compromès amb els principis de Justícia, Igualtat, Diversitat i Inclusió (JEDI) i per aquest motiu, l’any 2018 es va aprovar el primer Pla d’Igualtat d’Oportunitats 2018-2021 del centre. Durant el 2022 s’ha començat a treballar en la diagnosi i renovació d’aquest Pla amb un nou Comitè d’Igualtat d’Oportunitats en Gènere que ha passat a anomenar-se comitè JEDI (Justícia, Equitat, Diversitat i Inclusió) i que representa l’òrgan institucional que vetllarà per aconseguir un CREAF inclusiu i divers.

Els membres del comitè van ser escollits en una convocatòria oberta i representen la diversitat de persones que treballen al CREAF i les diferents categories professionals: personal investigador, amb l’Annelies Broekman i en Luca Da Sois; personal tècnic, amb l’Eduard Pla i la Mireia Banqué; personal d’administració i gestió, amb l’Anabel Sánchez i una persona nombrada pel CIC (comitè d’empresa) del CREAF.  La persona nombrada per Direcció per coordinar el comitè JEDI és la Teresa Rosas, actual responsable de talent i gènere del centre.

Annelies Broekman

Annelies Broekman

Luca Da Sois

Luca Da Sois

Eduard Pla Ferrer

Mireia Banque i Casanovas

Anabel Sànchez Plaza

Teresa Rosas

“El nou equip serà fonamental en el disseny i seguiment del nou Pla JEDI 2022-2026 que ja hem començat a plantejar però necessitem incorporar els principis JEDI de manera transversal al centre i que cada deparament i oficina se’ls faci seus”

TERESA ROSAS, coordinadora del comitè JEDI

Formació i sensibilització per tot el personal

Aquest darrer 2021, s'han organitzat dos cursos de formació per dinamitzar, sensibilitzar i enfortir els coneixements i les habilitats de les persones a l’hora d’implicar-se en temes d'igualtat de gènere. Concretament, s’ha treballat com incloure la perspectiva de gènere en un projecte de recerca, i per altra banda, s’ha ofert un curs sobre els conceptes i eines pràctiques per prevenir i abordar l'assetjament sexual i per raó de gènere.

Als cursos hi han assistit 42 participants (60% dones i un 40% homes). El personal d'administració i gestió ha estat el grup amb més alta participació en els cursos. Cal destacar que respecte l’any anterior, la participació del personal investigador sènior ha augmentat significativament (de 3 persones el 2020 a 9 persones el 2021) així com de l’equip directiu. 

Aquest 2022, a més, juntament amb col·laboració del departament de Comunicació, el comitè JEDI ha dut a terme una activitat de sensibilització molt especial per l’11F en commemoració del Dia de la Dona i la Nena en al Ciència. La campanya presentava una col·lecció de vinyetes satíriques il·lustrades per Javier Royo que representaven diferents situacions de desigualtat de gènere que es viuen habitualment al món científic. De la mà del hashtag #aquipassa cadascuna de les vinyetes apel·laven homes i dones, i centres de recerca, que s’unissin a aquest debat i a donar visibilitat a les situacions inversemblants (però certes) que es donen en l’àmbit científic. 

Per qualsevol dubte o suggeriment relacionat amb elcomitè JEDI: jedi@creaf.uab.cat

https://twitter.com/CREAF_ecologia/status/1491005373179781122

Notícies relacionades

Notícia
COP16 image
Notícia

COP16, un pas més però amb un rerefons de frustració

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!