Edafologia

Investigadors del CREAF desafien la idea que la nitrificació es produeix exclusivament a sota terra

L'activitat humana augmenta la deposició de nitrogen i altera profundament el cicle del nitrogen (N) en tot el planeta. La investigadora del CREAF Rossella Guerrieri ha treballat durant la seva beca internacional Marie Skłodowska-Curie estudiant el paper dels microorganismes de les fulles en la nitrificació. La seva hipòtesis era que aquests microorganismes fèien una contribució important al cicle del nitrogen. El portal CORDIS de la Comissió Europea ha fet un resum del seu treball.

Activitat Boscos Cicle nutrients Cicles biogeoquímics Ecologia microbiana Edafologia Filosfera Maurizio mencuccini Nitrificació Nitrogen Nutrients Rossela guerrieri @ca Sol

EL CREAF i la Universitat de Costa Rica investiguen com crear i utilitzar el biochar en el cultiu de la pinya

La investigació va lligada a un projecte de l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) i forma part de la tesi de l'investigador predoctoral del CREAF Juan Chin. L'estudi inclou cursos de formació, com el que va impartir a Costa Rica la doctora en ciències del sòl i tècnica del CREAF Stefania Mattana.

Biochar Ecologia microbiana Edafologia Formació Juan chin @ca Pinya Sol Stefania mattana @ca

Què ofereix el CREAF en l'àmbit de la restauració ambiental dels sòls?

Els protocols d’Aplicació de fangs de depuradora en restauració (RESTOFANGS) i d’Avaluació de la restauració d’activitats extractives (RESTOCAT) són sistemes de gestió ambiental desenvolupats pel CREAF que han estat dissenyats per a la transferència de coneixements en matèria de rehabilitació de sòls i de monitoratge de zones restaurades, basats en els resultats de recerca previs del Centre.

Edafologia Pedreres Restauració Sols