Agricultura ecològica
El CREAF estudia a Menorca les diferències entre els sòls de pastures semi-intensius i sostenibles
Pilar Andrés, del CREAF, i Francesc Font, d'AgroAssessors lideren el projecte que ha rebut suport de la iniciativa europea fields4ever. El projecte se centra en l'estudi de la biodiversitat fúngica i bacteriana dels sòls mitjançant la seqüenciació del seu ADN amb el test BeCrop® patentat per Biome Markers, i de la seva influència en el segrest de C al sòl.
Un sòl sa és imprescindible per a aconseguir la sobirania alimentària
Més del 90% dels terrenys agrícoles de la Terra estaran degradats en 2050, segons el recent article ‘Detinguem l'erosió del sòl per a garantir la seguretat alimentària en el futur’ publicat per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO).
Sis tècniques imprescindibles per a conèixer l'agricultura regenerativa!
El projecte d'agricultura regenerativa Life-Polyfarming, coordinat per Planeses i el CREAF, ha publicat recentment sis vídeos en els quals expliquen, en to divulgatiu, les tècniques agrícoles i ramaderes que duen a terme a la granja pilot a la Garrotxa, Catalunya. L'objectiu d'aquestes tècniques: recuperar un sòl fèrtil i rendible d'una manera respectuosa amb el medi ambient.
*Els vídeos només estan disponibles en castellà
Les vinyes ecològiques tenen més biodiversitat que les convencionals
Reduir l’ús de productes químics i un entorn natural ben conservat incrementen la biodiversitat de les vinyes del Priorat. Així ho demostra un estudi on ha participat l’investigador del Museu de Ciències Naturals de Granollers i investigador associat al CREAF, Constantí Stefanescu. Els resultats revelen que els cultius ecològics afavoreixen especialment les plantes i les papallones diürnes.