News

Conviciència: un projecte pioner per aprendre a conviure a través de la ciència

Tècnic/a de comunicació

José Luis Ordóñez García

Sóc biòleg (UAB, 1995) i doctor en biologia (UAB, 2004) . M'incorporo al CREAF l'any 1996 com a tècnic de camp i laboratori de l'Inventari Ecològic i Forestal (IEFC). Des
Share

El CREAF col·labora en el projecte Conviciència, les primeres convivències escolars de ciència i gestió dialogada de conflictes que es fan a Catalunya.

Conviciència
Fragment del cartell de difusió de Conviciència

El projecte Conviciència està dirigit als alumnes de secundària d’arreu del país i la seva finalitat és utilitzar els valors implícits de la ciència i la recerca  per capacitar els alumnes en la gestió autònoma i dialogada dels seus propis conflictes.

Per fer-ho possible, el CREAF ha treballat amb l’equip de Conviciència en el disseny de les activitats experimentals i didàctiques que serviran de fil conductor per a les colònies: durant quatre dies, els alumnes hauran d’analitzar la capacitat de regeneració d’una pineda afectada pel gran incendi del Bages-Berguedà de 1994 i respondre a la pregunta de si hi tornarem a veure el mateix tipus de bosc o no. A partir d’aquest argument, es treballaran les habilitats comunicatives, de cooperació i de foment del pensament crític, i es traslladaran a l’àmbit de les relacions personals dels alumnes.

Conviciència és un projecte de la SCB conduït per les biòlogues Sandra Guardia, Clara Mestres i Rosa Turbau, totes tres amb formació en gestió dialogada de conflictes. A més del CREAF, hi col·laboren la Fundació Ciència en Societat,  l’empresa ARC Mediació Ambiental i l'Obra Social de "la Caixa".  En el següent enllaç podeu trobar més detalls sobre l'activitat i les reserves, així com en el PDF adjunt.

Related news

News
Nou web CREAF
News

CREAF unveils its new digital home!

News
Memòria CREAF
News

CICLES, CREAF’s new annual magazine

News
News

Trees capture methane from the atmosphere thanks to microorganisms that live in their bark