05/06/2013 Notícia

Cóm saber si una activitat extractiva està ben restaurada?

Comparteix

El passat 30 de maig es va celebrar a Les Borges Blanques una jornada de presentació del Protocol d’Avaluació de la Restauració d’Activitats Extractives (RESTOCAT). Aquest protocol, elaborat el CREAF per encàrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat, és una eina a disposició dels tècnics del sector que permet fer un seguiment dels treballs de restauració i avaluar-ne els resultats, mitjançant metodologies simplificades. 

Un moment de la presentació del RESTOCAT
Un moment de la presentació del RESTOCAT

La jornada coorganitzada pel CREAF i el Col·legi d’Enginyers Tècnics i de Grau en Mines i Energia de Catalunya i Balears va comptar amb la participació d’una trentena de persones  procedents d’empreses vinculades a l’àmbit de la restauració d’activitats extractives, d’universitats i de l’Administració competent en la matèria.

En una primera part de la jornada, celebrada al Centre d’Empreses Innovadores de les Borges Blanques, es va fer una presentació dels principals aspectes conceptuals i de plantejament del protocol, així com dels indicadors d’avaluació i les metodologies de mesura que proposa. Un cop feta aquesta primera presentació els assistents es van desplaçar fins a una pedrera en restauració situada al mateix municipi, on es van tractar els aspectes pràctics que proposa el protocol. La jornada va finalitzar amb la visita a la pedrera Aiguamolls, situada també al municipi de les Borges Blanques, i que es troba en un estadi de la restauració força avançat, on es van tractar aspectes més genèrics del protocol, així com altres temes vinculats a la restauració d’activitats extractives.

Consulta'l en pdf (català)

Més endavant posarem a disposició les presentacions.

Notícies relacionades

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Notícia
Memòria CREAF
Notícia

CICLES, el nou magazine anual del CREAF

Notícia
Notícia

L’increment de CO2 a l’atmosfera pot augmentar les desigualtats en la producció d’arròs entre els països rics i pobres