07/10/2014 Notícia

El CREAF col·labora amb l'OGC per estandarditzar les opinions dels usuaris sobre les dades geoespacials

Cap de comunicació

Anna Ramon Revilla

Sóc llicenciada en Biologia (2005 UAB) i Màster en Comunicació Científica i Ambiental (2007 UPF). Des de 2011 sóc la responsable de Comunicació del CREAF.
Comparteix

Joan Masó, investigador del CREAF, organitza el grup batejat com Geospatial User Feedback Standards Working Group juntament amb Sim Thum de Fraunhofer Institute i Lucy Bastin d'Aston University.

Geoviqua
Geoviqua

OGC ha format el grup de Geospatial User Feedback Standards Working Group (SWG). El propòsit d'aquest grup és assolir un consens per estandarditzar les opinions dels usuaris sobre les dades geoespacials. Aquest esforç té la intenció de millorar les metadades, complementar els indicadors de qualitat, estendre la documentació sobre la usabilitat de conjunts de dades, ajudar els productors d'informació a millorar la seva informació i mètodes de publicació, i en última instància, millorar la qualitat de la informació així com la qualitat d'anàlisis realitzades sobre les dades.

El document fundacional del grup Geospatial User Feedback SWG està disponible al següent enllaç https://portal.opengeospatial.org/files/59800 (en anglès)

Amb la creixent demanda de la informació geoespacial ha disminuït l'eficiència de la recerca d'informació en els catàlegs. El descobriment de dades segons els requisits de l'usuari requereix molt d'esforç a causa de l'increment del nombre de recursos d'informació. Per realitzar recerques més eficients, molts projectes, com GeoViQua del setè programa marc de la Unió Europea (www.geoviqua.org) estan recopilant la opinió de l'usuari sobre dades espacials, i es fa necessari disposar d'un model comú del feedback dels usuaris que sigui fàcil d'implementar, simple d'entendre per a l'usuari i proporcioni informació útil per als proveïdors de dades. La primera tasca del grup és desenvolupar un model conceptual que servirà per a la creació d'una o més codificacions per el feedback dels usuaris. El GeoViQua Feedback User Model ofereix un punt d'inici per a aquest debat.

(http://www.geoviqua.org/UserFeedbackSystem.htm). Posteriorment s'abordarà la problemàtica d'integrar aquesta informació en els serveis de catàleg i com realitzar la seva consulta.

Es vol disposar d'un model comú, fàcil d'entendre  i que faci possible obtenir la opinió dels usuaris de forma simple i útil per als proveïdors de dades.

Els coordinadors del grup conviden a la participació de totes les parts interessades: institucions acadèmiques, organitzacions comercials i governamentals que vulguin millorar els catàlegs de metadades i portals de descobriment de manera que proporcionin usuaris amb resultats millors i més adequats per a la seva utilització i capacitats d'avaluació de dades. Després de la seva primera reunió preparatòria a Ginebra el juny passat, el grup iniciarà les seves activitats per teleconferència immediatament al setembre-octubre.

Els organitzadors del grup són Joan Masó, CREAF, Sim Thum de Fraunhofer Institute i Lucy Bastin d'Aston University.

El grup està format pels següents membres. Interessats poden unir-se a la llista abans que el grup sigui oficialment fundat.

Joan Masó – CREAF

Lucy Bastin – Aston University

Veronica Guidetti – European Space Agency

Lorenzo Bigagli – CNR Institute for Atmospheric Pollution Research

Simon Thum – Fraunhofer Institute

Daniel Nüst – 52° North

Erin Robinson – Foundation for Earth Science

Ted Habermann – HDF Group

Dorothea B DeHart – National Geospatial-Intelligence Agency

Notícies relacionades

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Notícia
Memòria CREAF
Notícia

CICLES, el nou magazine anual del CREAF

Notícia
Notícia

L'ús extensiu del territori és la millor estratègia per a revertir el despoblament rural i protegir la natura