Notícia

El CREAF, l'ICTA i la Diputació presenten un pla de conservació del Parc Natural del Montseny

Comparteix

Un centenar de científics han participat durant cinc anys en l'elaboració del Pla de conservació del Parc Natural del Montseny, reserva de la Biosfera de la Unesco, que s'ha presentat avui a l'Escola Industrial de Barcelona amb la presència del CREAF.

Montseny. Autor: Pixel (Wikimedia Commons)
Montseny. Autor: Pixel (Wikimedia Commons)

El document , que ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, "s'ha dut a terme amb els mitjans humans i econòmics de la pròpia administració del parc com són les diputacions de Barcelona i Girona", han explicat els seus creadors.

La presentació ha estat presidida pel diputat adjunt de espais naturals, Andreu Carreras, i el diputat d'Acció Territorial de la Diputació de Girona, Miquel Calm. L'acte ha comptat amb la intervenció del professor investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental, Martí Boada, l'investigador del CREAF, Josep Maria Espelta, i del biòleg del Parc Natural del Monsteny, Daniel Guinart.

Boada ha parlat sobre " una visió històrica d'investigació aplicada a la conservació del Montseny " , Espelta ha tractat " la vinculació de la investigació amb la gestió del patrimoni natural al segle XXI" i Guinart ha moderat un col·loqui sobre "reptes actuals de la gestió per conservar espais naturals".

El Pla s'ha plantejat com una eina de gestió, que defineix objectius operatius, estableix prioritats i línies d'acció, entre d'altres.

La Diputació de Barcelona ha comunicat que aquest Pla de conservació té com a objectiu principal "aturar la pèrdua de biodiversitat i la degradació dels serveis dels ecosistemes i afrontar la seva conservació o restauració".

El document "també defineix les línies estratègiques per preservar els sistemes naturals i especifica els objectius de conservació".

 

Notícies relacionades

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Reportatge
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportatge

Per què es moren els arbres?