04/08/2016 Notícia

Una major riquesa genètica pot ajudar els avets a resistir millor el canvi climàtic

Comparteix

Un estudi publicat a la revista Tree Physiology, i en el que ha participat l'investigador del CREAF Francisco Lloret, ha revelat que les avetoses del Pirineu oriental poden tenir millor resposta al canvi climàtic que les del Pirineu occidental.

Avetosa pirinenca. Autor: Lluís Comas
Avetosa pirinenca. Autor: Lluís Comas

La riquesa genètica de les avetoses del Pirineu és superior a la zona oriental, ja que aquests arbres es van estendre des del Mediterrani cap al Cantàbric. Per tant, a l'est aquests arbres han pogut desenvolupar un rang de respostes als canvis ambientals superior que als de l'oest. Aquesta major riquesa genètica, doncs, permet pensar que en un escenari on les temperatures i la sequera augmentin, els avetars del Pirineu oriental seran més resistents.

Els investigadors de l'estudi afirmen que cal tenir en compte aquest fet a l'hora de fer possibles replantacions d'avets, ja que s'haurien de fer a partir de poblacions pirinenques orientals que n'assegurin l'èxit. Tanmateix, el més important, com apunten, és mantenir el màxim nombre de poblacions viables al llarg de tot el Pirineu.

Podeu llegir més sobre aquesta notícia aquí.

Notícies relacionades

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Notícia
Memòria CREAF
Notícia

CICLES, el nou magazine anual del CREAF

Notícia
Notícia

L’increment de CO2 a l’atmosfera pot augmentar les desigualtats en la producció d’arròs entre els països rics i pobres