Notícia

VÍDEO: Està desapareixent el pi roig de la serra de Prades?

Tècnic/a de comunicació

José Luis Ordóñez García

Sóc biòleg (UAB, 1995) i doctor en biologia (UAB, 2004) . M'incorporo al CREAF l'any 1996 com a tècnic de camp i laboratori de l'Inventari Ecològic i Forestal (IEFC). Des
Comparteix

Us presentem el primer vídeo pilot del CREAF (subtitulat en català i castellà). L'objectiu d'aquests clips és de donar la possibilitat de fer-se una idea ràpida, clara i senzilla de les coses que estudiem, en un format més atractiu. Durant el proper any, produirem alguns vídeos més de projectes, curiositats, metodologies, respostes d'ecologia, etc.

El nou vídeo del CREAF està disponible al canal Youtube
El nou vídeo del CREAF està disponible al canal Youtube

 

Josep Barba, investigador del CREAF, es pregunta si el pi roig està desapareixent de la serra de Prades. Sembla que a escala mundial està havent un increment d'episodis de mortalitat i hi ha qui associa això al canvi climàtic. En el CREAF ho estem estudiant a un bosc mixt de pi roig (Pinus sylvestris) i alzina (Quercus ilex) de la serra de Prades que ha estat força afectat per episodis de sequera.

El vídeo té incorporats subtítols en castellà i en català (i pròximament en anglès). Els subtítols no només són útils per a les traduccions, sinó també perquè puguin accedir als vídeos les persones amb dificultats auditives, de manera que els seguirem fent en endavant.

 

Notícies relacionades

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Reportatge
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportatge

Per què es moren els arbres?

Notícia
Memòria CREAF
Notícia

CICLES, el nou magazine anual del CREAF