Sandra saura
La recerca catalana posa fil a l’agulla per recuperar la flora amenaçada
Catalunya és un territori d’àmplia riquesa vegetal. Només per posar un exemple, en un espai tan petit hi viuen 80 espècies diferents d’orquídies i més d’un centenar d’herbes remeieres —com la farigola, la camamilla o el saüc—. A més, existeix una gran varietat d’hàbitats i climes, que fa que s'hi adaptin moltes espècies úniques i exclusives de la zona, les conegudes com espècies endèmiques.
El misteri del tritó verd que permetrà elaborar un atles d’amfibis
A l’inici d’aquest segle, diversos estudis ja advertien que cada vegada era més difícil trobar tritó verd al al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, i de fet no hi ha hagut cites d’aquest amfibi durant més de 20 anys. El tritó verd és el més abundant de Catalunya i es troba en diferents punts de l’Empordà. Com era possible que no es trobés en l’espai inundat protegit més emblemàtic d’aquesta comarca?
El tritó verd reapareix als Aiguamolls de l'Empordà després de 20 anys
L’Observatori dels Amfibis, en el qual col·labora la investigadora del CREAF Sandra Saura, ha redescobert una espècie de tritó que es creia desapareguda als Aiguamolls de l'Empordà. S'ha trobat una població reproductora amb individus adults en fase d'aparellament i larves en diferents estadis de creixement.
El Comitè d’Igualtat d’Oportunitats de Gènere del CREAF comença a caminar
El CREAF arranca l’any 2020 acompanyat d’un nou òrgan institucional que vetllarà per la igualtat d’oportunitats al centre, el Comitè d’Igualtat d’Oportunitats en Gènere (CIOG).
Crònica del congrés de la AEET – MEDECOS, Sevilla 2017 (#AEETMED)
Aquí podreu llegir les valoracions d'alguns dels investigadors i investigadores que van participar en el recent congrés organitzat a Sevilla per ISOMED i la Associació Espanyola d'Ecologia Terrestres (AEET), el tema central ha estat l'anàlisi dels canvis que estan tenint lloc en els ecosistemes mediterranis a causa de les activitats humanes.
Un any després del foc de l'Alt Empordà
Un any després dels incendis que van cremar 14.000 hectàrees de bosc a l'Alt Empordà, persones afectades i els investigadors experts en incendis del CREAF i la UdG fan una valoració de la regeneració que s’ha pogut observar a la zona.