Alps

La reintroducció de marmotes als Pirineus és tot un èxit malgrat la baixa diversitat genètica

Una investigació on hi col·labora el CREAF revela que les marmotes reintroduïdes al Pirineu mostren molt poca variabilitat genètica perquè provenen de només dues localitats alpines i no s’han barrejat entre elles. Sorprenentment, aquesta baixa diversitat genètica no ha suposat cap impediment perquè la reintroducció hagi estat un èxit.

Alps Bernat claramunt Conservation genetics Earthwatch pirineu Earthwatch pirineu ii Genètica Irene figueroa Mariona ferrandiz rovira Marmotes Pirineus Reintroducció

Les femelles de marmota són infidels amb altres mascles

La infidelitat en les marmotes és una manera que tenen les femelles dominants d’evitar la consanguinitat i augmentar les possibilitats de supervivència dels fills. Quan la parella dominant és molt semblant genèticament, la femella opta per reproduir-se amb altres mascles. Aquest comportament podria generar una descendència més diversa genèticament i més capaç de respondre favorablement als paràsits.

Alps Comportament animal Earthwatch pirineu Earthwatch pirineu ii Ecology and evolution Mariona ferrandiz rovira Marmotes Reproducció Tria de parella

Investigadors del CREAF participen a una trobada internacional d'experts en canvi global a l'alta muntanya

Durant els dies 4,5 i 6 de novembre Espot va reunir especialistes nacionals i europeus en diverses disciplines aplicades a l’entorn de l’alta muntanya per discutir els reptes futurs de la conservació d'aquest entorn. La trobada va comptar amb la participació dels investigadors del CREAF Jordi Catalán i Francisco Lloret.

Aigüestortes Alps Climatologia @ca Espot Francisco lloret Internacional Jordi catalan Limnologia Muntanya Pirineu