Les 12 conseqüències del canvi global a les muntanyes
[Aquest article ha estat escrit juntament amb Carla Kuhleis, durant la seva estada al CREAF fent pràctiques de comunicació internacional.]
[Aquest article ha estat escrit juntament amb Carla Kuhleis, durant la seva estada al CREAF fent pràctiques de comunicació internacional.]
15 etapes en 15 dies. A aquest repte s'enfrontaran 15 persones valentes a peu per completar una travessia científica i cultural pel Pirineu català organitzada per la Societat Nova Geogràfica amb la col·laboració del CREAF.
La visió del CREAF sobre com adaptar Catalunya al canvi climàtic arriba a l’ESCACC30. Fa uns mesos que l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic està desenvolupant l’Estratègia d’Adaptació al Canvi Climàtic 2021- 2030. El CREAF ha fet una immersió en el procés participatiu i aquí en recollim aquesta participació.
Bernat Claramunt participa a la COST Action AlienCSI per abordar qüestions d'investigació multidisciplinària i desenvolupar i implementar estratègies de ciència ciutadana que ajudin a la ciència a entendre l'ecologia i la dinàmica de les espècies invasores.
Si us vareu perdre el festival de monòlegs sobre ecologia que vam fer al desembre per celebrar els 30 anys del CREAF, ara el podreu veure en vídeo.
El projecte ha buscat les setze espècies de líquens que millor informació donaran sobre la qualitat de l’aire d’ambdues ciutats i ha creat ja els materials educatius per convertir els escolars en ciutadans científics.
Comença el projecte LiquenCity, coordinat per GBIF Espanya i el Real Jardín Botánico (RJB-CSIC) de Madrid, i el CREAF i l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) de Barcelona, amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).
El CREAF coordina la xarxa que compta amb més de 50 entitats europees. Els integrants de NEMOR han elaborat un document perquè la Comissió Europea reconegui les muntanyes com un espai únic per testar els efectes del canvi climàtic, lluitar contra el despoblament i impulsar nous projectes d’economia circular.
La Biomarató Barcelona 2018 ha engrescat ajuntaments i entitats de l’Àrea Metropolitana per a que organitzin activitats del 27 al 30 d’abril. Guanyarà la ciutat amb més participants, que hagi fet més observacions i més espècies diferents.
L’expedició ‘Wildlife in the Changing Andorran Pyrenees’ ha pujat de la posició vuit a la quarta en tan sols un any i està considerada una de les 10 millors expedicions científiques de l’ONG EarthWatch Institute. Les persones voluntàries que hi han participat el 2017 han fet la segona cita existent a la península Ibèrica de l’escarabat aranya, entre d’altres.