Sergi herrando @en
Durant el confinament la natura no va envair les ciutats, només es va fer més visible
Després d'un any de confinament al món, estan disponibles els resultats del projecte ornitho.cat, impulsat amb l'objectiu d'entendre els efectes del tancament en la natura. Un treball científic en què hem col·laborat amb l'Institut Català d'Ornitologia i publicat a Proceedings of the Royal Society B.
El canvi climàtic està reestructurant les comunitats d’ocells europees i nord-americanes
La reestructuració és desigual segons l'època de l'any, canvia més ràpid a l'hivern, que a la primavera. Aixo podria exposar els ocells a una trampa climàtica. A la conca mediterrània, amb més microclimes i microhàbitats, aquest efecte no és tan clar i sembla que les comunitats d'ocells no han canviat tant els darrers 40 anys.
Participem a Europabon, el projecte d'observació de la biodiversitat al servei de polítiques públiques europees
Intervenim al projecte europeu H2020 EuropaBON (Europa Biodiversity Observation Network: integrating data streams to support policy), que es proposa crear un estàndard de control de la biodiversitat i els ecosistemes a Europa, per integrar dades i donar suport a les polítiques públiques.
Nou Atles dels ocells nidificants d’Europa, una fita per a la investigació de la biodiversitat i la conservació de la natura
Es publica un nou Atles dels ocells nidificants d’Europa (EBBA2), iniciativa de l'European Bird Census Council i amb informació actualitzada sobre la seva distribució i abundància, amb alts estàndards científics i un enfocament de ciència ciutadana.