Europa @es

Els boscos europeus estan més connectats les darreres dècades

Abandonament de la gestió forestal tradicional, dels cultius, de la pastura extensiva... Els últims anys han portat molts canvis per als boscos d'Europa que estan relacionats amb els canvis en la societat i l'economia. Aquesta tendència continua i, per això, investigadors del CREAF i la UAB estan indagant en com afecta a la composició de bosc. Un recent estudi apunta que la connectivitat entre ells ha augmentat, però no per l'augment de bosc pròpiament sinó per la disminució de cultius que comporta.

Abandonament forestal Boscos Connectivitat Europa Patch

El canvi climàtic està reestructurant les comunitats d’ocells europees i nord-americanes

La reestructuració és desigual segons l'època de l'any, canvia més ràpid a l'hivern, que a la primavera. Aixo podria exposar els ocells a una trampa climàtica. A la conca mediterrània, amb més microclimes i microhàbitats, aquest efecte no és tan clar i sembla que les comunitats d'ocells no han canviat tant els darrers 40 anys.

Atles Biodiversitat Canvi climàtic Dinámica de poblacions Distribució d'espècies Europa Lluis brotons Migracions Nord amèrica Ocells Sergi herrando @ca

El CREAF s'adhereix a l’European Open Science Cloud, EOSC

La recentment constituïda associació ‘Núvol Europeu de Ciència Oberta’ (European Open Science Cloud, EOSC, en les seves sigles en anglès) incorpora el CREAF entre els seus membres, a més d'altres centres de recerca i organitzacions de tot Europa.

Ciència ciutadana Ciència oberta Cos4cloud @ca Eosc @ca European open science cloud @ca Joan masó Observació de la terra