News

Disponible en format digital el llibre Ecologia Urbana d'en Jaume Terradas

Share

Ja es pot descarregar o consultar en format pdf el llibre publicat l'any 2001 per l'editorial Rubes que va escriure en Jaume Terradas sobre l'Ecologia de les ciutats.

Les ciutats neixen, fa tan sols uns 5000 anys, com una peculiaritat de l'espècie humana. Són bàsicament estructures capaces d'acollir grans aglomeracions permanents d'individus. La seva complexa i artificiosa ordenació fa d'elles el contrapunt «humà» de la natura, raó per la qual la moderna ecologia i els moviments ecologistes sorgeixen com a defensors del que «natural» i contraris, per tant, al «ciutadà».

"La ciutat, com a entorn viu, és en si mateixa un ecosistema", Jaume Terradas, Ecologia Urbana, 2001.

L'ecologia urbana sorgeix d'aquesta consideració i estudia, des d'una perspectiva científica, el fenomen urbà centrant-se en l'estudi dels processos i els fluxos que mantenen el metabolisme de la ciutat. Ecologia urbana analitza de forma clara i comprensible la complexitat de l'estructura urbana, quantifica els corrents de matèria i energia que interrelacionen la ciutat amb el seu entorn i permeten la seva continuïtat, i introdueix indicadors ambientals i de sostenibilitat aplicats al conjunt urbà, considerant sempre el protagonisme l'element vital (humà o animal) que habita la ciutat.

Jaume Terradas conclou exposant les bases sobre les que se sustentarà la ciutat futura i enuncia els criteris ecològics per a la gestió de les urbs.

 Per descarregar  clica el següent enllaç --> DESCARREGA EL DOCUMENT EN PDF

Related news

News
Nou web CREAF
News

CREAF unveils its new digital home!

News
Memòria CREAF
News

CICLES, CREAF’s new annual magazine

News
News

Rising atmospheric CO2 could widen inequalities in rice production between high- and low-income countries