Trets biològics

Quines normes segueixen les plantes que viuen i creixen en els extrems?

El CREAF participa en un estudi internacional a la tundra àrtica liderat per iDiV i descobreixen que les plantes de la tundra tenen una varietat de mecanismes molt més diversa del que es pensava anteriorment per fer front als climes freds. Igualment, comproven que en aquestes ambients extrems es mantenen les mateixes normes que en altres llocs del món: la mida de la planta i l'economia dels recursos expliquen la diversitat de la vida vegetal.

Adaptació Canvi climàtic Ecologia evolutiva Ecologia funcional Evolució Josep peñuelas Sandra díaz Trets biològics Trets funcionals Tundra

La densitat de la fusta i de les fulles expliquen com funcionen els boscos d’arreu del món

Conèixer les dinàmiques ecosistèmiques pot ajudar a obtenir beneficis en la gestió forestal, la conservació d’espècies i el segrest de carboni. L’estudi presenta uns resultats generalitzables a tot al món i per al conjunt de les 53.000 espècies d’arbres, gràcies a la gran quantitat de dades obtingudes.

Biodiversitat Competència Densitat Geu Imbalance-p Josep peñuelas Nature @ca Trets biològics Trets funcionals

Amb pocs trets biològics podem predir si dues espècies interactuaran

L’estudi en el que ha participat el CREAF  determina que les relacions entre les espècies segueixen uns patrons comuns i que, per tant, amb poques dades es poden conèixer amb molt detall  les xarxes ecològiques dels ecosistemes i predir-ne l’evolució davant de les pertorbacions. 

Anselm rodrigo Biodiversitat Interaccio planta-animal Jordi bosch Trets biològics Xarxa tròfica Xarxes ecològiques