Jordi martínez vilalta @es
La sequera ja és un dels 4 riscos naturals més crítics al sud-oest d'Europa
La sequera i les seves conseqüències és un dels 4 riscos naturals més crítics a les zones de muntanya del sud-oest europeu, juntament amb les inundacions, els incendis i la degradació del sòl. Aquest és un dels punts de partida del tercer seminari transnacional sobre estratègies per gestionar i prevenir els impactes del clima extremadament sec als boscos de muntanya d'aquesta zona geogràfica, celebrat com a part del projecte SUDOE MONTCLIMA.
Maurizio Mencuccini, el científic nòmada
“La ciència és un esforç humà de llarg recorregut”: un debat amb els 4 investigadors del CREAF distingits ‘highly cited’ al món
La necessitat d’una ciència inclusiva, el biaix dels rànquings, la pèrdua de cervells i la responsabilitat en formar persones centren un debat amb els 4 investigadors del CREAF inclosos a l’índex Clarivate de The Web of Science 2020 entre els més citats.
El model MEDFATE ajuda a entendre el funcionament i la dinàmica dels boscos mixtos limitats per l’aigua
Un nou estudi fet amb el model de simulació forestal MEDFATE permet interpretar l'efecte de la barreja d’espècies vegetals i les seves interaccions pel que fa a l'ús de l'aigua i l'estrès per sequera.
Teresa Rosas guanya el premi a millor pòster en el 39è Simposi de 'New Phytologist'
La investigadora del CREAF Teresa Rosas va guanyar el premi al millor pòster en el darrer simposi organitzat per la revista científica. El treball presentat estudia la coordinació entre el transport d’aigua de les plantes i la tipologia de les fulles.
Animacions en 3D per comprendre l’anatomia vegetal
Com es mou l'aigua a l'interior d'un arbre? Gràcies als estudis d'investigadors del CREAF, aquesta pregunta té resposta. Imatges en 3D que permeten reconstruir l'interior de branques i troncs d'arbres, i posteriorment aprofundir en com es transporten l'aigua i els nutrients.